Află cît de dăunători pentru sănătate sunt fosfații utilizați în detergenți


Inca nu va puteti debarasa de nostalgie si sa treceti la un produs ORGANIC cum este STAIN EXPERT? Atunci trebuie sa cunoasteti următoarele:

Alergie, imunitate scazuta, imbolnaviri frecvente, la fel si probleme legate de infertilitate – una din cauzele a deficientilor mentionate mai sus sunt fosfatii, fosfonatii, clorul, zeolitii, ingredientele de baza a produselor chimice de menaj si in special detergenti. 98% din detergenti si produse chimice de menaj, care sunt produse in special in Rusia sau Ucraina si de care se folosesc toti cetatenii fostelor state CSI se produc pe baza de fosfati, clor, zeoliti, inalbitori optici si alte ingrediente toxice. Insa cea mai negativa influenta asupra organismului uman o au fosfatii din detergentii care Dvs ii procurati in fiecare zi in magazinele din tara. Aici intra nu doar detergentii de baza dar si toti agentii de curatare “de tip” pentru copii.
Remarca: La ziua de azi doar in spatiul CSI mai este permisiva utilizarea pe larg a fosfatilor, deoarece sunt foarte ieftine, din aceasta cauza gasiti o multitudine de produse in special produse in Ucraina sau Rusia la costuri infime.
1
Ce sunt fosfatii?

Fosfatii sunt o combinatie dintre un metal si acid fosforic. Exista o multitudine de tipuri de fosfati, care sunt utilizati incepind cu industria alimentara, sinteza chimica si obtinerea aliajelor de metal.
Deoarece suntem interesat doar in fosfatii care sunt utilizati in industria detergentilor, propunem sa examinam 3 din ele, cele mai utilizate: Fosfat de sodiu, fosfat de calciu, fosfat de potasiu.

Fosfat de sodiu Fosfat de calciu Fosfat de potasiu
Domeniul de utilizare Industria alimentara; Chimie de menaj In industria alimentara este folosit pentru afinarea compozitiilor (cascavaluri, salamuri, copturi); Chimie de menaj In industria alimentara se foloseste ca conservant; Chimie de menaj
Rolul in detergenti Se foloseste in detergenti pentru dedurizarea apei Intra in compozitia pastelor de dinti pentru oferi eficienta in procesul de spalare Intra in compozitia sapunurilor lichide, samponuri, etc, pentru dedurizarea
Fapte interesante Este utilizat in prafurile de copt pentru aluat, pentru omogenizarea brinzeturilor, cascavalurilor, salamurilor, lapte condensat; Intra in compozitia preparatelor medicale Este element de formare a oaselor si dintilor Daca e sa aplicam fosfat de potasiu peste un mar curatat, el niciodata nu-si va schimba culoarea in cafeniu

Influenta fosfatilor asupra organismului

Inca in anii 60, uniunea sovetica efectua analize privind impactul detergentilor asupra mediului ambiant cit si asupra organismului uman. Rezultatele obtinute de specialistii din uniunea sovetica a coincis cu cel al cercetatorilor europeni. Insa urmare rezultatelor obtinute partile au luat decizii contradictorii in sensul utilizarii lor. Tarile europene sau au coborit limita de utilizare a substantelor nocive organismului, sau chiar definitiv le-au excluse, in spatiul URSS, rezultatele au fost ascunse nu doar de socieate cit si de specialisti din domeniu.
Oamenii de stiinta au determinat ca cauza de baza a influentei negative a chimiei de menaj asupra sanatatii oamenilor este prezenta in acestea a fosfatilor, care in interactiune cu pielea schimba PH-ul pielii, care raspunde de aparare. In primul rind, din cauza acestei schimbari apar probleme dermatologice atit la copii, a caror piele este cea mai fina, cit si la adulti. Fosfatii afecteaza nu doar pielea, dar si functionalitatea organismului in general, deoarece prin piele, ei ajung in singe si schimba structura acestuia, modificind procentul de hemoglobina, schimba radical densitatea serului sanguin, continutul de proteine. Din acest considerent este afectata functionalitatea rinichilor, ficatului, muschilor scheletului, care duc in final la intoxicari cu consecinte grave, la tulburari metabolice si agravarea bolilor cronice.
Este demonstrat că mecanismul principal al acțiunii fosfatilor – interacțiunea lor cu membranele lipido- proteice și pătrunderea prin ele în diferite elemente structurale ale celulei, care pina in final conduc la modificări profunde în procesele biochimice și biofizice.

Interactiunea dintre fosfati si surfactanti

Prezenta fosfatilor in detergenti intensifica efectul toxic al surfactantilor, substantele care printr-un proces complicat inlatura grasimile. Fosfatii creaza conditia, mentionata mai sus, de patrundere mai usoara a surfactantilor prin piele, in interiorul organismului uman, unde ei la rindul lor sunt absorbiti in singe si sunt raspinditi in tot corpul. Acest lucru duce la schimbarea propiretatilor fizico-chimice a singelui si afectarea imunitatii, care totodata mai au proprietatea de a se acumula in anumite organe in corp. De exemplu, in creier, se acumuleaza in jur de 1,9% din intreaga cantitate de surfactanti, care nimeresc pe pileea noastra, in ficat — 0,6%, etc. Ele actioneaza ca otravuri: in plamini ca exemplu cauzind congestie, emfizema, in ficat exterpa anumite functii importante care ulterior duc la cresterea holesterolului si aparitia aterosclerozei in vasele sancvine si creier, perturba neurotransmisia in sistemul nervos central si periferic.
Concentratia de fosfati in detergentii obisnuiti
In detergentii populari produsi in spatiul fostei URSS, nivelul de concentratie a fosfatilor este uneori mai mare de 40% ( se indica15-30%, in realitate fiind cu mult mai mult). O asemenea cantitate de fosfati este foarte greu de a fi eliminati din haine prin clatire, in deosebi din bumbac, lina si sintetica. Urmare cercetarilor efectuate la ziua de azi, pentru a elimina toti fosfatii din haine, sunt necesare 10-12 cilcuri de clatiri intensive, cu conditia ca apa este fierbinte si este curgatoare. In masina de spalat niciodata fosfatii inserati in haine nu pot fi eliminati. Cu totii cunoastem ca masinile de spalat de care dispunem au regim de maxim 2-3 clatiri, si procesul de clatire se petrece cu apa rece pentru eficienta consumului de enrgei electrica.

Care sunt masurile pentru a evita posibilul contact cu fosfatii:

1. Cel mai important lucru atunci cind cumparati un detergent standard, sau pentru copii sau alt tip de chimie de menaj, este sa cititi compozitia chimica a produsului.
2. In cazul in care dispuneti de haine spalate cu detergenti ieftini, in special produsi in Ucraina sau Rusia, asigurati un ciclu de slatire de min 8 ori sub apa curgatoare foarte fierbinte, altfel utilizind apa rece atit fosfatii cit si surfactantii nu se elimina.
3. Utilizati doar produse de nu dispun de fosfati sau fosfonati, cu indicatia”ORGANIC”, ceea ce denota ca produsul maxim va asigura protectia hainelor, organismului si a mediului ambiant.
4. Aceste produse nu sunt cu nimic mai slabe ca efect decit cele cunoscute anterior.
5. Atunci cind spalati cu agenti de curatare organice, pe haine in special al copiilor nu ramin substante nedisolvate care intr-o anumita masura mai devreme sau mai tirziu pot dauna sanatatii.

O casa curata trebuie sa aduca doar fericire si sanatate atit copiilor cit si adultilor.
A venit timpul sa folosesti un produs organic: STAIN EXPERT